13. kolo!

Na rojstni dan pivovarne, zmaga obeh ekip!

Tretja liga:
Berwolf keramičarstvo Delfin : Karteljevo - 61:52

Odlična tekma in tretja zaporedna zmaga v drugem delu lige. Prvič v ligi nam je uspelo doseči več kot 60 točk, zopet smo se vsi vpisali med strelce. Do 21 točk je prisoliral Jakše, ki je bil ponovno najboljši strelec ekipe. Če je štetje pisca teksta pravilno, je zadel vsaj 4 trojke in odigral celotnih 32 minut (punce, pa ni več rosno mlad). Očitno se kandidaturi za ROTY noče odpovedati Klobučar, ki je prispeval 10 točk in bil z najboljšo tekmo sezone drugi strelec ekipe. V izjavi za spletno stran je dejal: "Recept za mojo igro je v dejstvu, da se ga v soboto konkretno napijem." Celotnih 32 minut je moral odigrati Jože, ki je v odsotnosti drugega centra (Bala okreva po operaciji) edini visok pod obročem. Dal je 8 točk in odlično igral v obrambi proti nasprotnikovemu centru, ki je bil vsaj 10 cm višji. Po 7 točk sta dodala Đejk in Severin, oba tudi z zadeto trojko. Pri 6 točkah se je ustavil Berki, ki je izenačil svoj strelski rekord sezone. Najboljši strelec prejšnje tekme, Savić, tokrat ni imel svojega dne. Je pa njegovi 2 točki desegel v solo akciji, kjer je najprej zgrešil met, nato dobil skok, ukradel žogo in le zadel. S tekmo je bil lahko zadovoljen tudi selektorski dvojec Biljo-Bočoli. Do konca sezone sta še dve tekmi, nadejamo se, da niz zmag še podaljšamo in se tako borimo za končno drugo mesto v skupini, kar bi bil izjemen uspeh. Kot je povedal Jakše: "Ekipca svaka cast res igramo.odlicno,sm ponosen na vas,hehe" (Da, brez šumnikov). 

Jure Jakše --> 21 točk
Gašper Klobučar --> 10 točk
Jože Vovko --> 8 točk
Jaka Sočič --> 7 točk
Severin Kerić --> 7 točk
Matevž Berkopec --> 6 točk
Igor Savić --> 2 točki

Prva liga:
Pivovarna Berwolf JB Center : Tomas računalništvo - 52:45

Težka tekma, na koncu je ekipa le izvlekla zmago. Določene minute steče, določene minute pa je igra slabša. Najboljši strelec Špehar je prispeval 21 točk in nekaj pomembnih skokov. Po 8 so jih dosegli Bočoli, ki ni imel svojega strelskega dne, Miki, ki mu ni očitati borbenosti in plesalec Bevc, ki se je prebudil v drugem polčasu. Pri 7 točkah je tekmo končal Biljo, ki še vedno igra poškodovan. Brez točk sta ostala Meh in Aljo, slednjemu je očitno ponagajala ura saj je zamudil celotno prvo četrtino. Kljub skandiranju publike Yoshija v igro, pa je tok tekme to onemogočil. Občutek s tribune je sledeč. Ko ekipa igra moštveno se to pozna na rezultatu, ko pa so v ospredju egoti, se igra podre. Če tretja ekipa skoraj nima navijačev, jih prva vedno ima, tako, da borba do konca vsaj za navijače. Naslednja tekma je derbi s Troti, ki so gotovo lačni uspeha po lanskem porazu. Boj za obstanek je z zmago še odprt, prihajajoče tekme bodo odločilne, vsi pa verjamemo v uspeh. 

Blaž Špehar --> 21 točk
Simon Golob --> 8 točk
Miroslav Mišić --> 8 točk
Benjamin Bevc --> 8 točk
Marko Bjelošević --> 7 točk

Po tekmi tribunaZadovoljni tretjeligaši po tekmi! Jože je z video analizo nasprotnika že pri naslednji tekmi :)

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center - 5:2 v zmagah!

 

12. kolo!

Zmaga ekipe v tretji ligi, prvoligaši so imeli nedeljo prosto.

Tretja liga:
Berwolf keramičarstvo Delfin : ŠD Partizan Semič - 38:27

Odlična tekma, ki se je končala z najvišjo zmago tretjeligašev v letošnji sezoni. Že napaljeni Jakše pred tekmo, ko so nasveti kar deževali iz njega, je nakazovalo na nekaj velikega, kar se bo zgodilo. Biljo (selektor) je rahlo osivel predvsem v prvem polčasu, saj smo v prvi četrtini dosegli zgolj 3 točke, v drugi pa 4. V drugem polčasu se je končno odprlo, prednost je narasla na varno razdaljo, kar je prineslo mirno končnico, ki je v letošnji sezoni še nismo imeli. Najboljša strelca sta bila tokrat dva. Že poznani Jakše, ki mu na začetku tekme ni šlo, ker se je nasprotnik odlično pripravil nanj in Savič, ki je pokazal predstavo sezone. Očitno je mirni koncert Bajage (Magnifico je raztural) vplival na met in igro Igija. Če to bere, ga vabimo na tekmo! Oba sta dosegla 11 točk. Sledil jima je Hrušovar, ki je prispeval pomembnih 7 točk in trojko v pravem trenutku. 5 točk je dodal Severin, ki dviguje nivo igre iz tekme v tekmo. Pri 2 točkah sta se ustavila žurerja Klobučar in Berki, ki se nista ustavila prejšnji večer, ko bi bilo to nujno. V pivnico pač ni bilo treba it. Nasprotniki so odlično zaprli raketo, kar je onemogočilo Jožetu, da se vpiše med strelce, dodal pa je nekaj izjemno pomembnih skokov. To je druga zaporedna zmaga ekipe, ki v drugem delu še ne pozna poraza in se lepo dviguje po lestvici. Igra je na veliko višjem nivoju, kot na začetku! Tudi v internem dvoboju vodimo 4:1, vendar imajo prvoligaši tekmo manj. Naj bo to dobra motivacija! Ekipo v sezoni čakajo še 3 tekme, boj za visoka mesta bo še trd.

Jure Jakše --> 11 točk
Igor Savić --> 11 točk
Blaž Hrušovar --> 7 točk
Severin Kerić --> 5 točk
Gašper Klobučar --> 2 točki
Matevž Berkopec --> 2 točki

Berwolf po tekmiJože je z mislimi že pri naslednji tekmi! :)

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center - 4:1 v zmagah!

11. kolo!

Shrhljivka na obeh tekmah, tretjeligaši zmagali, prvoligaši izgubili.

Tretja liga:
Berwolf keramičarstvo Delfin : Stara cerkev - 41:38

V končnicah navijačev letos ne razvajamo. Tekma se je začela že dan prej, na plesišču maškarade v Novem mestu, kjer je nasprotnik s provokacijami "jutri vas pa bomo" že nakazal, da bo tekma vroča in nenavadna. Trajala je skoraj 40 minut dlje kot ponavadi, številne prekinitve in nenavadne situacije so poskrbele za živčno tekmo, ki se je v napeti končnici prevesila v našo korist. Razlog je iskati tudi v izdihanih alkoholnih hlapih na miligram pri obeh ekipah (pust je le največji praznik). Veseli dejstvo, da so se v naši ekipi prav vsi, razen enega, vpisali med strelce. Slednji eden pa je prispeval tehnično napako. Najaboljši posameznik je bil Jakše, ki je k uspehu ekipe dal skoraj polovico točk. Ustavil se je pri 18 in zadel ključno trojko ob koncu tekme, ko je nasprotniku že uspelo povesti. Tekmo sezone je imel Severin s 7 točkami in na splošno odlično igro. Pri 4 točkah sta se ustavila Bala in Savič. Po 3 točke sta dodala Jože in Đejk. Jože je po tekmi za spletno stran podal izjavo: "Tekme s Staro cerkvijo izvabijo najslabše iz nas, so čudne." Koš in 2 točki je dodal še Klobučar. Igralec s tehnično napako in brez točke pa je Berki, ki pa je vodil v izdihanih hlapih. Odličen začetek drugega dela lige, premagali smo neposrednega tekmeca za visoka mesta. Zmaga nas vodi v sredino lestivce, iz tekme v tekmo je viden napredek v igri. Na koncu je bil z igro zadovoljen tudi selektorski par Biljo-Bočoli. Z zmago so tretjeligaši povečali prednost v internem dvoboju in tako po novem v zmagah vodijo s 3:1. 

Jure Jakše --> 18 točk
Severin Kerić --> 7 točk
Igor Savić --> 4 točke
Jure Balabanič --> 4 točke
Jože Vovko --> 3 točke
Jaka Sočič --> 3 točke
Gašper Klobučar --> 2 točki

Prva liga:
Pivovarna Berwolf JB Center : ŠD Drska Hiša Fink - 43:44

Že dolgo se ni zgodila situacija, da bi tekmo morali odigrati zgolj s petimi igralci, pa še ti niso vsi 100 %. Izenačena tekma, v končnici pa že videna zgodba letos in žal poraz. Sama igra, glede na število igralcev, ni bila slaba, za zmago je manjkal kanček sreče in kakšen zadet met več v končnici. Dobra tekma za najboljšega plesalca med igralci Bevca, ki je tekmo končal s 13 točkami, 11 jih je dal Miki. Slednji je presenetil tudi s kakšnim prodorom, kot v dobrih starih časih. Solidno tekmo je imel Žiga z 10 točkami in tako postavil svoj strelski rekord sezone. 4 točke je dodal Golob, ki je pred tekmo z lahkoto dvigoval 40 kilogramov na benču (fotka spodaj). Nagradno vprašanje za pivo: koliko dvigov mu je uspelo? A: Več kot 100, B: Ne želim odgovarjati. Pri 5 točkah se je ustavil Biljo, ki mu poškodba prsta še ne omogoča optimalne igre. Kljub glasni podpori iz tribune, je na klopi obsedel Yoshi, ki je na koncu tekme dobil nekaj svojih sekund. Boj za obstanek bo še trd. 

Benjamin Bevc --> 13 točk
Miroslav Mišić --> 11 točk
Žiga Dobravc --> 10 točk
Simon Golob --> 4 točke
Marko Bjelošević --> 5 točk.

Simon 40 kilLegenda pravi, da je prvih 30 dvigov naredil z eno roko!

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center - 3:1 v zmagah!

10. kolo!

Poraz ekipe v prvi ligi!

Prva liga:
Pivovarna Berwolf JB Center : Šmarkuc - 68:50

V zadnjem kolu prvega dela lige so se naši košarkarji v prvi ligi pomerili z vodilno ekipo lige, Šmarkucem. Priključek so držali v prvi četrtini, nato popustili, v tretji četrtini so se uspeli približati na zaostanek 6 točk, kaj več pa od tega niso zmogli. Najboljši strelec je ekipe je bil bivši član Šmarkuca Špehar, ki je prispeval 17 točk in odlično blokado. Pri 13 točkah se je ustavil Beni, ki drži konstantno formo v zadnjih tekmah. 7 točk je dodal Miki. Na noge je dvignil gledalce z izjemno podeljenim tropskim sadjem nasprotniku. Gotovo je danes glavni na oddelku v Krki. 6 točk tokrat za Goloba, ki ni imel strelskega večera. S kakšno njegovo trojko več bi bil rezultat lahko drugačen. Pri 5 točkah se je ustavil poškodovani Biljo, pri 2 pa bolničar Dobravc. S to tekmo so prvi del lige zaključili tudi košarkarji prve ekipe. Ligo so končali na zadnjem mestu. Gotovo so bile ambicije višje, vendar splet okoliščin, nam ni bil naklonjen. Predvsem bolijo izgubljene tekme v končnicah in poškodbe ključnih igralcev. Rezultat ni dober, je pa osnova za nadaljevanje v prihodnje. Ekipa se bo v zaključku sezone borila za obstanek v prvi ligi. 

Blaž Špehar --> 17 točk
Benjamin Bevc --> 13 točk
Miroslav Mišić --> 7 točk
Simon Golob --> 6 točk
Marko Bjelošević --> 5 točk
Žiga Dobravc --> 2 točki

tabela 1

minuta berwolf
Minuta odmora. Pol ekipe igra, pol ekipe poškodovane. 

Že prejšnje kolo pa so prvi del lige končali tudi košarkarji v tretji ligi. Dosegli so realno 6 mesto, z nekaj več izkušnjami bi se lahko prebili še višje. V drugem delu sezone se bodo borili za čim višjo končno pozicijo med ekipami v tretji ligi. Veseli dejstvo, da je na polovici sezone med TOP 5 strelci Jure "solerrrrr" Jakše, ki je ob tem ekskluzivno za spletno stran dejal: "Sodi pošteno!"

tabela 2

tabela 3

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center -  (še vedno) 2:1 v zmagah!

 

9. kolo!

Poraz obeh ekip!

Tretja liga:
Berwolf keramičarstvo Delfin : ŠDNM - 26:35

Po vodstvu v prvi četrtini so sledile 3 slabše in poraz proti petim nasprotnikovim igralcem je bil neizbežen. Igrali so na izkušje, ki jih mi v ligi še nabiramo. Po vrhu vsega sta manjkala oba centra, ki bi pobrala nekaj še kako pomembnih skokov. Samo štirje strelci in conska obramba nasprotnika sta glavna razloga za končni neuspeh. Najboljši je bil Đejk, ki je postavil svoj rekord v točkah letošnje sezone in jih prispeval 11. Sledil mu je Jakše z 10. 3 je dodal Hrušovar, pri dveh pa se je ustavil Berki. Počasi izboljšujemo komunikacijo v obrambi, ki bo pomembna za drugi del sezone, ko imamo z določenimi ekipami še neporavnane račune. 

Jaka Sočič --> 11 točk
Jure Jakše --> 10 točk
Blaž Hrušovar --> 3 točke
Matevž Berkopec --> 2 točki

Prva liga:
Pivovarna Berwolf JB Center : Keragrad - 49:56

Že videna zgodba letos. Po dobrem začetku je sledil padec in poraz v končnici zadnje četrtine. Že pred tekmo se je huje poškodoval Janc, prvič po nekaj tednih je žogo v rokah držal Biljo. Žal je prvo zmago v sezoni Keragrad vknjižil ravno proti nam. Izstopali so trije igralci. Odlično tekmo je imel Golob, ki je prispeval 15 točk, žal trojka v zadnji četrtini, ki bi prevesila tehtnico v našo korist, ni šla skozi obroč. Dobro tekmo sta imela Beni in Miki, ki sta točkovni zbir ustavila pri 12 in 11 točkah. Nasprotnik je odlično pokril Špeharja, ki pod obročem ni uspel zadeti. Tako je naš najboljši stelec tokrat uspel doseči le 4 koše iz prostih metov. Z zadeto trojko se je pri 3 točkah ustavil Biljo, po 2 sta dodala Dobravc in v končnici Meh. Prvi del sezone se bo zaključil naslednji vikend s tekmo proti vodilni ekipi prve lige, Šmarkucem. 

Simon Golob --> 15 točk
Benjamin Bevc --> 12 točk
Miroslav Mišić --> 11 točk
Blaž Špehar --> 4 točke
Marko Bjelošević --> 3 točke
Žiga Dobravc --> 2 točki
Jure Meh --> 2 točki

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center -  (še vedno) 2:1 v zmagah!

8. kolo!

Tesen poraz ekipe v tretji ligi, prvoligaši počivali.

Tretja liga:
Berwolf keramičarsko Delfin : ŠD Partizan Semič - 42:45

Na dan tragične smrti legende našega športa, Kobeja Bryanta, so bile odigrane 4 tekme v tretji ligi. Po napetem boju in vodstvu v končnici se nažalost za zmago ni izšlo. V tretji četrtini smo že izgubljali za 12, nato smo nasprotnika ujeli, povedli, vendar v končnici nam tokrat tudi sreča ni bila naklonjena. Nič novega pri najboljšem strelcu, to je bil zopet motor ekipe Jakše, ki je vknjižil 17 točk in se tako povzpel na lestvico top 5 strelcev lige. Tekmo sezone je imel Đejk, s tremi trojkami in odlično igro v obrambi. Njegovo mehko roko bomo v nadaljevanju lige še potrebovali. Odlično delo sta opravila oba centra, Jože in Bala, s po 6 in 7 točkami ter številnimi dobljenimi skoki v napadu in obrambi. Jože je bojne rane celil še na pivu po tekmi. Pri 2 točkah se je ustavil Berki, ki ni imel svojega dne, 1 pa je prispeval Severin, ki je odigral najboljšo tekmo v sezoni. V ekipi, brez točk, sta bila še Škufca, ki si je hitro nabral osebne napake in Savič, ki je proti njegovemu Partizanu, taktično ostal nevtralen. Iz Singapurja nas je spodbujal Klobučar! Prvič je ekipo vodil Miki, ki je bil s svojim prispevkom samozavestno zadovoljen. Ekipa se počasi sestavlja, iz tekme v tekmo igramo boljše, tako da bo nadaljevanje lige pestro. 

Jure Jakše --> 17 točk
Jaka Sočič --> 9 točk
Jure Balabanič --> 7 točk
Jože Vovko --> 6 točk
Matevž Berkopec --> 2 točki
Severin Kerić --> 1 točka

naj strelciJakše v TOP 5 strelcev lige!

Gapi SingapurPodpora, dIrektno iz Singapurja!

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center -  (še vedno) 2:1 v zmagah!

7.kolo!

Poraz ekipe v prvi ligi, tretjeligaši so počivali!

Prva liga:
Pivovarna Berwolf JB Center : Tisk Šepic - 35:49

Pozna večerna tekma v bivšem terminu Maria Galuniča in Dese Muck, je očitno neugodna za naše košarkarje. Za razliko od prve četrtine, je v naslednjih treh umanjkala borbenost, ni stekel met, slab je bil skok. Lahko smo zadovoljni s prvimi 8 minutami, kjer je štimalo v napadu in obrambi, lahko pa smo razočarani z nadaljevanjem tekme, ko se je ustavilo na vseh področjih. Najboljši strelec je bil Špehar, ki je s 17 točkami postavil svoj izid sezone in tako prispeval polovico točk ekipe. Sledil mu je Simon z dvema zadetima trojkama in končnem zbiru 6 točk. Pri 5 točkah se je ustavil Biljo, ki je staknil še poškodbo prsta. Zadnji trije na lestvici strelcev so bili Miki s 4 točkami, Beni z enim košem in 2 točkama, ter Bahi z 1. Ekipa je bila kompletna, tako so svoje prispevali še Meh, Dobravc, na koncu tekme je nekaj sekund dobil še Aljo. Tekmo je vodil Janc, ki se po informacijah, kmalu vrača na parket. Do konca prvega dela, ekipo čakata še dve zelo pomembni tekmi v boju za mesta na lestvici od 4-8. V internem dvoboju ekipa v tretji ligi ohranja prednost z 2:1. 

Blaž Špehar --> 17 točk
Simon Golob --> 6 točk
Marko Bjeloševič --> 5 točk
Miroslav MIšič --> 4 točke
Benjamin Bevc --> 2 točki
Matevž Bašelj --> 1 točka

pixlr 20200120154730316 PhoneDrža, ki očitno postaja zaščitni znak! Ena na tekmi, ena pred tekmo :)

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center -  (še vedno) 2:1 v zmagah!

6. kolo!

Zmaga ekipe v tretji ligi, prvoligaši počivali!

Tretja liga:
Berwolf Keramika Delfin : Karteljevo - 48:45

Scenarij, ki se ga ne bi branili niti najboljši pisci hollywoodskih srhljivk. Marvelovsko bi se lahko izrazili kot Berwolf proti Kramarju. Izenačena tekma s preobrati in napeto končnico, ki je pripadla našim košarkarjem, ki so bili prvič kompletni. Trgali smo že na mailu pred tekmo, nato pa prikazali najboljšo predstavo sezone. Tekmo sezone je imel tudi Jakše, ki se je izkazal s 24 točkami in v napetih trenutkih z izkušnjami in rutino mešal štrene nasprotniku. V zaključku tekme je kljub njegovi divji naravi, ohranil mirno roko in zadel pomembne proste mete. Ekskluzivno za spletno stran je po tekmi dejal: "Oleee, huda tekma, hehe, preveč za moje živce." Pri 7 točkah je tekmo zaključil Jože, ki je tekom tekme pobral precej pomembnih skokov v obrambi in napadu in tako zbijal moralo nasprotnikovim centrom. Tekma sezone je pripadla Berkiju, ki je z dvema trojkama tekmo končal pri 6 točkah. Ključna je bila druga trojka v zaključku tekme, ki je prevesila tehtnico v našo korist. Super predstava je uspela Škufcatu, ki je s trojko in skoki v napadu dodal pomembnih 5 točk! Drugi center Balabanič se je ustavil pri 4 točkah, muzičar Jaka pa pri 2. Svoje so k uspešni obrambi in višanju morale dodali Klobučar, Savič, Hrušovar in Severin, ki so ostali brez točk, pa vseeno bili pomemben člen h končni zmagi. Pomembna zmaga za nadaljevanje sezone v ligi, tretjeligaši smo ponovno povedli tudi v internem dvoboju in v zmagah vodimo 2:1!

Jure Jakše --> 24 točk
Jože Vovko --> 7 točk
Matevž Berkopec --> 6 točk
Jan Škufca --> 5 točk
Jure Balabanič --> 4 točke
Jaka Sočič --> 2 točki

Pivo po tekmi
Obvezno pivo po tekmi!

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center -  2:1 v zmagah!

5. kolo!

Prva zmaga ekipe v prvi ligi, tretjeligaši so počivali!

Prva liga:
Pivovarna Berwolf JB Center: Šentjernej - 57:51

Prišla je kot božično darilo, ampak v letu 2020 - prva zmaga namreč! V prvi ligi je padla izkušena ekipa iz Šentjerneja, ki se že lahko pohvali z naslovom prvaka lige. Tekma ni bila prijazna do navijačev, sprva zanesljivo vodstvo, so naši košarkarji skoraj zapravili, vendar na koncu izvlekli zanesljivo in zelo pomembno zmago za nadaljevanje lige. Najboljši strelec ekipe je bil Miki, ki je prispeval 12 točk in iz tekme v tekmo dodaja k svoji učinkovitosti. Sledila sta mu veterana Golob in Špehar, ki sta na svoj točkovni zbir vpisala po 11 točk. Veseli dejstvo, da se je pri 10 točkah ustavil Biljo, ki kot sam pravi, mu je novoletno rajanje pustilo posledice. Biljo je zadel tudi izjemno pomembno trojko v ključnem trenutku. Plesni tečaj z njegovo gospodično očitno pomaga Beniju, da v raketi prekoraka tudi nasprotnika. Z nekaj odličnimi prodori se je na koncu ustavil pri 9 točkah. Dva pomembna meta je zadel še Meh, ki je točkovni zbir ustavil pri številki 4. Na tekmi je z grizenjem v obrambi svoje prispeval še Žiga! Zopet je manjkal Aljo, ki je bil priča grobemu manipuliranju, saj se je načrtovani manjši pohod do koče (tako je bilo obljubljeno), spremenil v nočno moro hribolazenja, ki je pustilo izjemne bolečine v mišicah. Ekipa z zmago ohranja možnosti za playoff v prvi ligi in boj za najvišja mesta. Izenačen je tudi interni boj obeh ekip, ki sta sedaj poravnani pri eni zmagi!

Miroslav Mišič --> 12 točk
Simon Golob --> 11 točk
Blaž Špehar --> 11 točk
Marko Bjelošević --> 10 točk
Benjamin Bevc --> 9 točk
Jure Meh --> 4 točke

Minuta odmoraVroče med minuto odmora!

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center -  1:1 v zmagah!

4. kolo!

Poraz obeh ekip!

Prva liga:
Pivovarna Berwolf JB Center: Legende - 43:53

Če smo bili na zadnji tekmi razočarani zaradi igre, je tokrat situacija drugačna. Zmago nasprotnika lahko iščemo že prvem polčasu, ko so zadeli 6 trojk, tudi iz neverjetnih položajev. Ekipa se je v tretji četrtini uspela približati na dve točki, preobrata pa žal niso zmogli. Veseli predvsem dobra igra, z več podajami in zadetimi meti iz razdalje. Najboljši strelec ekipe z 10 točkami je bil ponovno Špehar, ki je v določenih situacijah dobro izkoristil moč pod obročem. Sledil mu je BIljo, ki je nasprotniku nasul 9 točk, od tega dve trojki v pomembnih trenutkih tekme. Odlično se je izkazal Žiga, ki je z dobro predstavo pod obročem in zadetimi meti tudi dodal 9 točk. Dih nam je zastal med poškodbo Bočolija, sploh glede na dejstvo, da je manjkal predstojnik fizioterapije Aljo, vendar na koncu ni bilo nič resnega. Za spletno stran je povedal, da je dobil močan udarec v prsni koš, ki mu je zaprl sapo. Simon je na koncu prispeval 6 točk. Po 3 točke so vknjižili Meh, ki je odlično opravljal delo v obrambi, Miki, ki je kljub svežemu tatuju prikazal najboljšo predstavo letos in Bahi, ki je zadel pomembno trojko. Liga se je za letošnje koledarsko leto zaključila, en mesec bo dobro del za uigravanje in nadaljevanje lige v mesecu januarju.

Blaž Špehar --> 10 točk
Marko Bjelošević --> 9 točk
Žiga Dobravc --> 9 točk
Simon Golob --> 6 točk
Miroslav Mišić --> 3 točke
Jure Meh --> 3 točke
Matevž Bašelj --> 3 točke

 

Tretja liga:
Berwolf keramika Delfin: RIMP - 29:54

Kakorkoli pogledamo, za visok poraz je bil kriv slab začetek. Koša nismo dosegli prvih 6 minut, nasprotnik se je odlepil za 15 točk, prednost zanesljivo zadržal in jo proti koncu še povečal. Žal sta se poškodovala naša oba centra, tako, da smo tekmo odigrali brez višine pod obročem. Zopet ni steklo v napadu, graditi pa moramo na svetlih trenutkih, ko nam dejansko uspe odigrati lepo akcijo ali uspešno obrambo. Daleč najboljši stelec je bil prekaljeni maček Jakše, ki je prispeval 15 točk in dodal še nekaj asistenc. S petimi točkami mu je sledil Hrušovar, ki je dobro odigral ob zaključku tekme in z nekaj prodori prebil nasprotnikovo obrambo. Vlogo borca pod obroči je prevzel Škufca, ki je dodal še 3 točke. Po 2 točki sta vpisala Savič in Klobučar, pri eni pa sta se ustavila Severin in Berkopec. Škoda za visok poraz, ki ni realen, ampak nasprotniku in našim prijateljem iz ekipe RIMP, je potrebno čestitati za odlično predstavo, ki so jo prikazali. Zaključek koledarskega leta smo zaključili z eno zmago in tremi porazi. Na vsaki tekmi je prisotnega malce grenkega priokusa, ampak to je šport in borbamo dalje v nadaljevanju lige, v začetku januarja, ko bo potrebno "izšvicati" novoletni alkohol :) Kot bi dejal Jaka: " MUZIKA" :)

Jure Jakše --> 15 točk
Blaž Hrušovar --> 5 točk
Jan Škufca --> 3 točke
Igor Savić --> 2 točki
Gašper Klobučar --> 2 točki
Severin Kerić --> 1 točka
Matevž Berkopec --> 1 točka

 

Navijaca 123
Živčni navijači na tekmi prve lige! :)

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center -  (še vedno) 1:0 v zmagah!

3. kolo!

Tesen poraz ekipe v tretji ligi. V prvi so bili fantje prosti.

Tretja liga:
Berwolf Keramika Delfin: Stara Cerkev - 31:35

Kot je ugotovil pomočnik selektorja Beni, ki je tokrat vodil ekipo: "Bila je priložnost za zmago, ampak je nismo izkoristili." Tudi pisec teksta ni zadovoljen s svojo predstavo, zato je težko dati objektivno oceno. Najboljši strelec je bil Jakše, ki je prispeval 11 točk in dobro odigral na mestu organizatorja igre. Sledil mu je Jože, ki je bil bitko pod obroči čez celotno tekmo, brez počitka. Na konto je vknjižil 9 točk. Sledil je Hrušovar, ki je prispeval 8 točk in edini pravi protinapad na celotni tekmi. Do točk je uspel priti še Igor, ki je dodal 2. Na centrski poziciji je skupaj z Jožetom odigral še Bala, ki se je vpisal med strelce z doseženim prostim metom. Svoj debi v ekipi je dočakal Jan Škufca, ki je dobro odigral v obrambi in bo pomemben člen ekipe v naslednjih tekmah. Dobrodošel! Svojega dne ni imel Severin, ki je podobno kot Matevž, ostal brez točke.  Borbamo dalje v naslednjih tekmah.

Jure Jakše --> 11 točk
Jože Vovko --> 9 točk
Blaž Hrušovar --> 8 točk
Igor Savić --> 2 točki
Jure Balabanič --> 1 točka

2. kolo!

Visok poraz obeh ekip!

Prva liga:
Twin Towers: Pivovarna Berwolf JB Center - 62:41

"Katastrofa" je bil prvi komentar selektorja Biljota. Ni stekel met, napadi so se zaključevali prehitro. Nasprotnik se je izjemno pripravil v obrambi in s petimi možmi v ekipi, tekmo gladko pripeljal do konca. Za nameček se je poškodoval še Janc, za katerega upamo, da se na parket vrne čim prej. Če je bil prvi polčas še izenačen, so v nadaljevanju nasprotniki naredili razliko. Imeli so tudi svoj dan, kar se meta tiče, mi pač ne. Najboljši stelec je bil Špehar, ki je dal 16 točk, sledila sta Biljo in Bahi s po 7 točkami. Sledili so Miki, ki je nasprotniku dal 4 točke, 3 Janc, pri dveh pa sta se ustavila Dobravc in Bočoli. Delo v obrambi je opravil Meh! Odsotna sta bila Bevc in Yoshi, ki je s pivom v roki dvigoval moralo na tribuni.

Blaž Špehar --> 16 točk
Marko Bjelošević --> 7 točk
Matevž Bašelj --> 7 točk
Miroslav Mišić --> 4 točke
Tadej Janc --> 3 točke
Žiga Dobravc --> 2 točki
Simon Golob --> 2 točki


Tretja liga:
Berwolf keramika Delfin: Brusnice - 27:61

Sive lase so selektroju Bjeloševiću povzročali igralci v tretji ligi, ki so si pridelali visok poraz. Ni stekel met, obramba je bila luknjasta, pokazal se je manjko izkušenj s tovrstnimi tekmami. Akcije, ki so bile dobro oddelane nismo zaključili s košem. Met ni stekel nikomur, posledično so se vrstile slabe podaje in na koncu ni šlo po željah in pričakovanjih. Med tekmo so se pokazali svetli trenutki v dobro odigranih akcijah, na katerih bomo gradili v prihodnje. Najboljši stelec je bil Hrušovar s sedmimi točkami, bil je tudi edini pravi playmaker. Sledila sta oba centra, Vovko in Balabanič, ki sta dodala 6 in 5 točk. Pri štirih se je ustavil Severin, 3 je dodal Sočič, pri dveh pa je tekmo končal Klobučar. Zadeti koš sta se trudila še Berkopec in Savič, ki pa nista bila uspešna. Odsotna sta bila Jakše in Škufca.

Blaž Hrušovar --> 7 točk
Jože Vovko --> 6 točk
Jure Balabanič --> 5 točk
Severin Kerić --> 4 točke
Jaka Sočič --> 3 točke
Gašper Klobučar --> 2 točki

Pohvale in zahvala pa vsem navijačem, ki redno spremljajo naše tekme! 

Navijaci 1

 

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center - 1:0 v zmagah!

 

1. kolo!

Poraz ekipe v prvi ligi (po dveh podaljških) in uvodna zmaga za ekipo v tretji ligi!

Prva liga:

Fantje so se pomerili proti ekipi ŠD Straža, ki velja za favorite lige in so tako tekaško kot kondicijsko odlično pripravljeni. Kot se rad pošali Bočoli: "Kako bom jaz tekel za njimi? Ate!" Tekma je bila srhljivka za gledalce. Le malo kdo je ostal pri polnem glasu. Najboljši strelec je bil Blaž Špehar, ki je prispeval 13 točk in sivil lase nasprotnikom pod obročem. Sledil mu je Bahi, ki je dodal 10 točk in poživil igro z vsakim vstopom s klopi. Sledila sta Beni in Janc s po 11 in 9 točkami, predvsem Janc je ponoči sanjal zgrešene proste mete in vizualiziral lok žoge na naslednjih tekmah. Pri šestih točkah se je ustavil Golob, ki je povsem zgledno ustavljal napade nasprotnikov. Strelce zaključuje Miki, ki je dodal 4 točke. Predvsem v obrambi je svoje dodal Meh, na klopi pa je za dobro voljo in v skrbi za morebitne poškodbe sedel še Aljo, ki pa k sreči večjega dela s poškodbami mišic ni imel. Ne pozabimo omeniti še Biljota, ki je bil najprej selektor na tekmi tretje ekipe, nato še selektor prve ekipa. Ekskluzivno za spletno sran je izjavil: "Na naslednji tekmi bom več igral!" 

Blaž Špehar --> 13 točk
Benjamin Bevc --> 11 točk
Matevž Bašelj --> 10 točk
Tadej Janc --> 9 točk
Simon Golob --> 6 točk
Miroslav Mišič --> 4 točke

Tretja liga:

Fantje so proti ekipi Riot team začeli živčno in nasprotniku dovolili, da je povedel z 8:0. Po štirih minutah so le dosegli prvi koš, preko Berkija in tekma je se odprla. Predvsem so blesteli igralci s klopi, ki so naredili delni izid 17:2 in prešli v vodstvo, ki ga do konca niso več izpustili iz rok. Najboljši strelec je bil izkušenj poln Jakše, ki je prispeval 10 točk. Mirno kri je ohranil predsvem na koncu tekme. Sledila sta dva centra, Bala in Jože, ki sta dodala 7 in 6 točk, ter pobrala precej pomembnih skokov. Pohvaliti je treba Gapija, ki je imel svoj dan in resno začel pohod proti naslovu ROTY (Rookie of the year). Prispeval je 6 točk! 5 jih je dodal Berki, ki je zadel tudi edino trojko na tekmi, ter kot edini končal tekmo s petimi osebnimi napakami. Pri 2 točkah se je ustavil Hrušovar, ki je odlično razigraval ostale. Met ni stekel Đejku, je pa nadoknadil z dobro obrambo. Brez točk je ostal tudi Severin, ki bo čez nekaj tekem popolnoma uigran z ekipo. 

Jure Jakše --> 10 točk
Jože Vovko --> 7 točk
Jure Balabanič --> 6 točk
Gašper Klobučar --> 6 točk
Matevž Berkopec --> 5 točk
Blaž Hrušovar --> 2 točki

Berwolf Keramika Delfin: Pivovarna Berwolf JB Center - 1:0 v zmagah!

 

Predstavitev ekip!

Letos nastopamo v prvi in tretji ligi. V bazenu imamo 20 košarkarjev, v prvi ligi izkušenejše, v tretji ligi pa se kalijo novi šampioni! 

Ekipa v prvi ligi: Pivovarna Berwolf JB Center

received 546546949462262

Marko Bjelošević
Miroslav Mišić
Aljoša Jankovič
Simon Golob
Žiga Dobravc
Benjamin Bevc
Blaž Špehar
Tadej Janc
Jure Meh
Matevž Bašelj

 

Ekipa v tretji ligi: Berwolf Keramika Delfin

received 469751047221611

Matevž Berkopec
Jaka Sočič
Igor Savič
Jure Jakše
Jože Vovko
Jure Balabanič
Gašper Klobučar
Severin Kerić
Jan Škufca
Blaž Hrušovar